Søg

Nyttige links

Regionernes søvncentre

På regionernes søvncentre kan du blive diagnosticeret og behandlet for diverse søvnsygdomme, herunder narkolepsi, idiopatisk hypersomni og Kleine-Levin syndrom.

Du kan frit vælge mellem de regionale søvncentre i henhold til reglerne om frit sygehusvalg. Dem kan du bl.a. læse mere om på Borger.dk

Det er din egen læge, som skal henvise dig til et søvncenter. 

Regler og lovgivning

Reglerne på sundheds- og handicapområdet er meget komplekse. På linkene her kan du få hjælp til at finde rundt i lovgivningsjunglen.

Apoteket.dk kan hjælpe dig med mange ting vedrørende din medicin. Her kan du også bestille et pillepas, hvis du skal rejse til et Schengenland eller gennem et Schengenland til et andet land.

Borger.dk er den samlede digitale indgang til det offentlige. Du kan finde informationer om stort set alt der har med det offentlige at gøre.

DUKH (Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet) yder gratis, uvildig rådgivning om retssikkerhed på handicapområdet. Her kan du få hjælp til at forstå hvilke rettigheder og pligter lovgivningen giver.

Lægemiddelstyrelsen står for stort set alt hvad der har med lægemidler at gøre. Du kan finde informationer om medicintilskud, bivirkninger og meget mere.

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom.

Sundheds- og Ældreministeriet har det overordnede ressortansvar for handicapområdet. Du kan læse mere på ministeriets hjemmeside.

Andre nyttige links

Fundraising.how er en artikeldatabase, som er målrettet både legatsøgende foreninger og enkeltpersoner herunder værdigt trængende og sygdomsramte. Hjemmesiden redegør for mange af de forhold, som man skal tage højde for ifm. ansøgning af fonde.

https://www.fundraising.how/da-dk/

Europæiske alliancer og netværk

For patientforeninger

eNAP European Narcolepsy Alliance for Patients er en sammenslutning af patientforeninger i Europa. Sammenslutningen blev dannet i efteråret 2020 og grundlagt i juni 2022. På hjemmesiden kan du finde de patientforeninger, som er medlem af eNAP, læse om sammenslutningens formål og meget andet.

eNAP European Narcolepsy Alliance for Patients

For læger og forskere

Andre europæiske sammenslutninger bestående af hovedsageligt fagfolk inden for forskning, diagnosticering og behandling af narkolepsi og andre dermed beslægtede neurologiske søvnsygdomme: